Preporučuje se za: Svakoga
Period: Januar – Decembar
Šta ponijeti: Sunčane naočale, kremu za sunce, novac za suvenire, dodatnu odjeću
Uslovi: Prosječno aktivne osobe
Nivo zahtjevnosti: Jednostavna tura
Minimalno godina: Djeca ispod 5 godina uz prisustvo roditelja
Vrijeme trajanja: 3 dana / 2 noći
Cijena: 199€
Rezervacije: +38761343420


Dan 1: Posjeta Titovom bunkeru

Po dolasku u Konjic i smještaj u Hostelu Konjic.
Posjetit ćemo Titov bunker ili ARK, odnosno Atomsku Ratnu Komandu, koji se smatra jednom od najstrožije čuvanih tajni bivše Jugoslavije. Bunker se gradio punih 26 godina (1953. – 1979.) i jedna je od najvećih investicija sa utrošenih 4.6 milijardi američkih dolara. Ovo podzemno atomsko sklonište sa najdubljom točkom od 280 m je moglo izdržati atomski napad do 25 kilotona. U bunkeru postoji nekoliko prinudnih izlaza koji nisu prikazani na mapu i vode na vrh planine Zlatar, ispod koje je i izgrađen. ARK se prostire na 6,400 m2 sa preko stotinu prostorija. Ovaj ogroman objekat sadrži konferencijske sale, urede, komunikacijski blok, blokove za vodu, naftu, klimu i još mnogo toga. Izgrađen je da bi mogao zaštititi 350 ljudi, odnosno vojni i državni vrh bivše Jugoslavije u slučaju atomskog napada. U bunkeru su mogli ostati šest mjeseci bez ikakvog kontakta s vanjskim svijetom. Pored mnogih blokova koji se u bunkeru nalaze, jedan od najzanimljivijih je Titova privatna rezidencija.

Večera i noćenje su organizirani u Konjicu.

Dan 2:Rafting na Neretvi, kristalno čistoj i pitkoj rijeci

Nakon doručka sa organiziranim prijevozom učesnici idu na polazno mjesto rafting, selo Glavatičevo. Po dolasku, zaduživanje opreme i teoretska i praktična priprema od strane licenciranih rafting skipera/vodiča.

Kad krene rafting tura prema Malom kanjonu i ušću rijeke Rakitnice, kratke pauze za fotografiranje i plivanje će biti uključene. Rafting se nastavlja sa kraćim pauzama za fotografiranje, plivanje, ronjenje i skakanje sve dok ne stignemo do Ljute, gdje se završava rafting tura. U našoj rafting bazi su obezbijeđeni tuševi i topla voda. Nakon toga učesnici idu na organiziran ručak u restoran.

Dužina rafting ture iz Glavatičeva do Ljute je oko 23 km i traje oko 5 sati. Sva potreba rafting oprema je obezbijeđena (čamci, neoprenska odijela, kaciga, čizmice i vjetrovka). Učesnici treba da obezbijede kupaći kostim, kao i dodatnu presvlaku.

Večera i noćenje su organizirani u Konjicu.

Dan 3:Posjeta eko selu i muzejima drvorezbarstva

Nakon doručka, polazak prema eko selu u etno stilu, gdje ćemo napraviti pauzu za kavu iz rijeku. Na prekrasnom i mirnom mjestu okruženom netaknutom prirodom, zaboravit ćete na stres svakodnevnog života i uživati u trenutku. Doživjet ćete idealnu kombinaciju hercegovačkog sunca, planinskog zraka i čiste rijeke.

Nakon obilaska eko sela, učesnici idu u posjetu muzejima drvorezbarstva „Mulićev rekord“ i „Rukotvorine Nikšić“. Grad Konjic je svjetski poznat po drvorezbarstvu i upravo je ovdje napravljena stolica za Papu Ivana Pavla II prilikom njegove posjete BiH. Nakon posjete, odlazak učesnika.

Aranžman uključuje
Profesionalne turističke vodiče i skippere
Dva (2) noćenja / tri (3) dana
Obroke i piće uz obroke po danu (doručak, ručak, večera)
Posjeta Titovom bunkeru
Rafting na rijeci Neretvi – kristalno pitka rijeka
Posjeta eko selu i muzejima drvorezbarstva
Organizovani prevoz za aktivnosti predviđene aranžmanom
CD sa fotografijama
Cjelokupna organizacija putovanja